Gulasz rybno-warzywny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kocham szybkie i kolorowe dania. Warzywa i ryby to samo zdrowie

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag filetów dorsza lub mintaja
    3 cebule
    4 ziemniaki
    duża czerwona papryka (lub pół czerwonej i pół żółtej)
    2 pomidory
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    po pół pęczka zielonej pietruszki i koperku
    1/3 szklanki bulionu (może być z kostki)
    3 łyżki oleju
    przyprawa jarzynka
    pieprz
    ostra papryka w proszku

Gulasz rybno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz rybno-warzywny 1. Cebulę, ziemniaki i pomidory obrać. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć chwilę na oleju, dodać pokrojoną w paski paprykę, ziemniaki pokrojone w kostkę 1cm, przyprawić. Smażyć ok. 2 minut. Dodać bulion, dusić 7-10 minut. Do gulaszu dodać pomidory pokrojone w kostkę, chwilę dusić. W międzyczasie rybę skropić sokiem z cytryny, po 5 minutach osuszyć, posolić popieprzyć, pokroić w niewielkie kawałki. Gulasz zaprawić jogurtem. Na wierzchu w garnku ułożyć kawałki ryby, dusić 5 minut. Gotowy gulasz delikatnie wymieszać posypać obficie posiekaną pietruszką i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy