Gulasz paprykowo-pomidorowy z dzika

4.5 (166 ocen)

  • 2 godz.

Pierwszy raz robiłam gulasz z dziczyzny,ale na pewno wrócę jeszcze do tego przepisu,bo wyszedł pyszny i wszystkim bardzo smakował:)))

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50-60 dag szynki z dzika
    1 cebula
    2-3 łyżki oleju
    3 łyżki koncentratu pomidorowego"Pudliszki"
    1 łyżeczka papryki w proszku

    1-2 łyżki soku z cytryny
    sól,pieprz,kminek, ziarna jałowca,liść laurowy,czosnek granulowany,kucharek i maggi do smaku,mąka do sporządzenia zawiesiny

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz paprykowo-pomidorowy z dzika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę.Nacieramy przyprawami,sokiem z cytryny.Pozostawiamy na 15-20 min.Podsmażamy na gorącym oleju.Zalewamy gorącą wodą,tak,aby było przykryte.Dodajemy liść laurowy,ziarna jałowca,troszkę magii w płynie do smaku.Gotujemy pod przykryciem.Gdy mięso jest podgotowane dodajemy obraną,pokrojoną w drobną kostkę cebule.Przed końcem gotowania dajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze z 15 min.Gdy mięso jest miękkie robimy zawiesinę z odrobiny mąki i zagęszczamy gulasz,gotujemy razem 2-3 min mieszając.

Porady

Gulasz podajemy z kaszą,ogórkiem kiszonym z cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Przecier pomidorowy Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować