Gulasz myśliwski

4.5 (155 ocen)

Gulasz wieprzowy z dodatkiem grzybków suszonych.

Składniki:

  • 60 dag łopatki wieprzowej
    garść grzybów suszonych
    1/2 litra wywaru mięsnego lub rosołu (może być z kostki)
    3-4 łyżki oleju
    1 czubata łyżka mąki pszennej
    sól, pieprz
    1-2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz myśliwski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby płuczemy i moczymy w ciepłej wodzie co najmniej 2 godziny. Odsączamy i kroimy na nieduże kawałki.
  • 2. Mięso kroimy w kostkę. W szerokim garnku rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim mięso. Dodajemy grzyby i zalewamy wywarem mięsnym, ewentualnie uzupełniamy wodą tak, aby mięso było zakryte. Solimy i dodajemy przyprawę myśliwską. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 - 50 minut.
  • 3. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami, kopytkami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Łopatka Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować