Grzanki z pastą z buraczka, selera naciowego i twarogu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chrupiąca, lekka i zarazem pożywna przekąska, która już samym wyglądem zachęca do spróbowania.

Składniki:

  • 10 – 12 kromek pszennego pieczywa
    2 mniejsze obrane, ugotowane buraki (2 x 200 g)
    2 duże łodygi selera naciowego (łącznie 200 g)
    3 ząbki czosnku
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczawiu
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
    4 łyżki oliwy
    250 g twarogu półtłustego 4%
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzanki z pastą z buraczka, selera naciowego i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczywo zrumienić z obu stron na suchej, rozgrzanej patelni.
  • Grzanki z pastą z buraczka, selera naciowego i twarogu 2. W garnku rozgrzać oliwę, dodać obrany i posiekany czosnek, drobno pokrojony seler oraz szczaw. Dusić 5 – 7 min, co jakiś czas mieszając.
  • Grzanki z pastą z buraczka, selera naciowego i twarogu 3. Następnie dołożyć pokrojone w drobną kostkę buraki i podgrzewać jeszcze 2 – 3 min, mieszając. Całość wystudzić.
  • Grzanki z pastą z buraczka, selera naciowego i twarogu 4. Do przygotowanych warzyw dodać twaróg i szczypiorek – dokładnie wymieszać. Pastę doprawić do smaku. Podawać na wcześniej przygotowanych grzankach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować