Grzybki z jajek

4.43 (183 ocen)

  • 30 min

Polecam grzybki z jajek na Święta Wielkanocne i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 jaj
    4 saszetki herbaty
    Farsz:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 łyżki majonezu
    natka pietruszki
    pieprz mielony

Wystaw ocenę:

4.43 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzybki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1hfxxsl 1. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na 2/3 wysokości, wyciągnąć żółtko.
  • image-0c1gphr 2. Do garnka wlać wodę, dodać herbatę , zagotować. W herbacie moczyć mniejszą część białka tak długo aż będą zbrązowieją.
  • image-1ud5cun 3. Tuńczyk z puszki odcedzić, dodać żółtka, pieprz , majonez, wymieszać.
  • 4. Większą część białka nadziewamy farszem z tuńczyka. Na talerzyku ustawiamy białka nadzieniem na spód i nakładamy brązową część jako kapelusz. Tak przygotowane jajka dekorujemy według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować