Gryczane brownie z orzechami

0 (0 ocen)

Przepyszne! Jedno z najlepszych brownie jakie jadłam. Mocno czekoladowe, wilgotne, uzależniające ;) z dodatkiem orzechów laskowych w czekoladzie, polecam!

Składniki:


  • 120 g masła
    100 g czekolady gorzkiej
    50 g czekolady mlecznej
    75 g cukru
    2 łyżki Nutelli
    2 jajka
    75 g mąki gryczanej
    100 g orzechów laskowych w czekoladzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Gryczane brownie z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do garnuszka o grubym dnie wrzucić masło, połamaną czekoladę gorzką i mleczną. Postawić na małym ogniu i co chwilę mieszając rozpuścić. Przestudzić.

    Do masy dodać cukier i Nutellę, wbić jajka i dokładnie całość zmiksować (lub wymieszać rózgą).

    Na koniec wsypać mąkę gryczaną i ponownie całość wymieszać.

    Masę przełożyć do formy o wymiarach ok. 20x20cm, wyścielonej papierem. Wyrównać, na wierzchu ułożyć orzechy w czekoladzie, wcisnąć w ciasto.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować