Grusztarda-musztarda z gruszek

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Usłyszałam kiedyś o niej w telewizji i mnie bardzo zaciekawiło...lubię takie połączenia.Robiłam już ją parę razy na święta.Wybornie smakuje ze smażonym karpiem ale równie dobrze z wędliną.Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg gruszek,1opakowanie gorczycy30gr,ok.1/3szklanki octu jabłkowego,0,5łyżeczki soli,1łyżeczka miodu,szczypta pieprzu,2liście laurowe,3ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Grusztarda-musztarda z gruszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy i wykrawamy gniazda kroimy na 4 częsci.Wykładamy pergamin na blachę i układamy nasze gruszki,pieczemy w 180st.ok30 min.
    Do garnka dajemy gorczycę zalewamy ją octem dajemy liście,ziele i sól,gotujemy to 2-3min,pozostawiamy do wystygnięcia wyciągamy liście i ziele dajemy miód i pieprz.Wystudzone gruszki blendujemy,dajemy zalewę i dalej blendujemy ale nie na papkę tylko aby niektóre ziarna gorczycy pozostały chrupiące.Przekładamy do słoików ,wkładamy do lodówki .Musztarda może stać ok 2 tyg.ale pewnie zniknie wcześniej :).
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować