Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną, gorgonzolą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja propozycja na przystawkę. Gruszki w tym wydaniu są naprawdę pyszne.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 gruszki
    50 g kaszy jaglanej
    70 g sera gorgonzola
    2 łyżki startego sera cheddar
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    6 suszonych śliwek
    1/2 łyżki miodu
    1/2 łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie)
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną, gorgonzolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
  • 2. Gruszki przekroić na połówki i wydrążyć środek, pozostawiając około 1 cm miąższu. Wydrążone gruszki napełnić kaszą. Dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę, posiekane orzechy włoskie oraz pokrojone na mniejsze cząstki suszone śliwki. Każdą połówkę posypać startym serem cheddar i czarnuszką. Polać płynnym miodem.
  • 3. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopi i piec około 20-25 minut. Gruszki powinny być lekko twarde. Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Gruszki Kasza jaglana Orzechy Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować