Gruszki z gorgonzolą i orzechami

4.5 (199 ocen)

Pyszna przystawka na wszelkie przyjęcia. Jest soczysta i rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • - 2 gruszki
    - 100g gorgonzoli
    - 1 łyżeczka miodu
    - sok z połowy cytryny
    - 30 g zmielonych orzechów włoskich +trochę całych do dekoracji
    - 1 łyżka masła - kopiasta ( ok. 30g)
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gruszki z gorgonzolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki kroimy wzdłuż na połowę i wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy sokiem z cytryny, żeby zachowały kolor. Ser mieszamy z masłem, miodem i zmielonymi orzechami. Taką masą napełniamy gruszki. Każdą połówkę zawijamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na około 15 min w temp 180C ( piekarnik góra,- dół) Po upieczeniu przekładamy na talerz i ozdabiamy całymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować