Gruszki w syropie

4.49 (160 ocen)

  • 20 min

Pyszne owoce zanurzone w lekkim waniliowym syropie. Owoce wykorzystuje do ciast a syrop można wykorzystywać do prawie wszystkich napojów.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 kg gruszek

    Zalewa:
    1 l wody
    600 g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Gruszki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć i obrać ze skórki przekroić na pół i wykroić gniazda nasienne.Ułożyć połówki gruszek pionowo w słoikach.
  • 2. Wodę zagotować z cukrami. Gorącą zalewą zalać gruszki i szczelnie zakręcić.
  • 3. Pasteryzować ok. 5 minut w zależności jak twarde chcemy owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Gruszki Owoce Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować