Gruszki w malinowym soku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

W wolnych chwilach czytam poezję i gotuję zdrowe potrawy.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 gruszki
    2 łyżki soku malinowego
    1/2 szkl. białego wina
    łyżka miodu
    po 2 łyżki posiekanych migdałów bez skórki oraz rodzynek
    1/2 łyżeczki imbiru
    sok z 1 cytryny
    maliny do dekoracji

Gruszki w malinowym soku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gruszki w malinowym soku 1. Rodzynki mieszamy z migdałami i miodem. Doprawiamy imbirem. Gruszki wydrążamy, zostawiając 1-cm ściankę. Obieramy i skrapiamy sokiem z cytryny. Napełniamy bakaliami.
  • 2. Sok malinowy mieszamy z winem, polewamy gruszki. Pieczemy 20 minut w 180 °C. Dekorujemy malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy