Gruszki w kremie waniliowym

4.48 (169 ocen)

Przygotowałam je dla mojej koleżanki - bardzo jej posmakowały.

Składniki:

  • 2 gruszki
    1 1/2 szklanki mleka
    2 żółtka
    8 łyżeczek cukru
    łyżka mąki ziemniaczanej
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszki w kremie waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 2 szklanki wody z połową cukru. Włożyć obrane, pokrojone w ćwiartki gruszki, zagotować. Po 2-3 min wyjąć owoce, osączyć.
    Mąkę rozprowadzić niewielką ilością mleka. Resztę zagotować z cukrami. . Do lekko wrzącego mleka wlać, mieszając, mąkę. Gdy masa zacznie gęstnieć zdjąć z ognia, i mieszając, przestudzić. Wlać żółtka, wymieszać.
    Owoce rozłożyć do pucharków, zalać kremem i schłodzić. Deser oprószyć startą czekoladą.

Porady

Więcej przepisów znajdziecie na moim blogu dobrzejesc.blogspot.com

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować