Gruszki w czekoladzie z prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przepyszne aromatyczne gruszki z nutą wanilii i cynamonu ......

  • 25 min

Składniki:

  • 4-5 małych gruszek
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cynamonu
    5 dkg prażonych migdałów
    2-3 ziarenka goździków
    4 szklanki wody

Gruszki w czekoladzie z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę dodać cynamon, cukier waniliowy, goździki wszystko razem zagotować.Gruszki obrać ze skóry.Do gotującej wody włożyć obrane gruszki i gotować 20 minut.W fondue lub kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę.Migdały uprażyć na złoty kolor. Gdy gruszki już będą miękkie każdą z osobna zanurzać do połowy w czekoladzie i posypać prażonymi migdałami.Gruszki można także podawać z bitą śmietaną.......

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy