Gruszki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Deser bardzo prosty i szybki w wykonaniu a naprawdę niesamowicie pyszny, polecam :)

Składniki:

  • 4 gruszki
    40 g cukru
    50 g gorzkiej czekolady
    2 łyżki mleka

Gruszki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Obrane gruszki wkładamy do takiego garnka aby były całe zakryte wodą.

    Wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu 15 minut.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej mleko i dokładnie mieszamy.

    Ugotowane w syropie gruszki polewamy czekoladą.

    Smacznego :)

Porady

Wyśmienicie smakują podane na gorąco ale po przestudzeniu są również bardzo dobre.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy