Gruszka z maliną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

...

  • 1 godz. 40 min

Składniki:


  • 1/2 kg malin
    1/2 kg gruszek
    Cukier wanilinowy
    Cukier
    Żelatyna
    Cynamon

Gruszka z maliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny razem z cukrem wanilinowym smażyć na małym ogniu (aż zgęstnieje). Żelatynę (2 łyżeczki) rozpuścić w gorącej wodzie ,dokładnie wymieszać z malinami. Wyporcjować do pucharków . Wstawić do lodówki ,do stężenia.

    Gruszki smażyć na małym ogniu dodając cukier oraz szczyptę cynamonu. Żelatynę (2 łyżeczki) rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku ,dolać do zblendowanych uprzednio gruszek i dokładnie wymieszać. Rozlać do pucharków (na maliny). Wstawić do lodówki ,do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy