Gruszka glazurowana w czerwonym winie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna propozycja na walentynkową kolacje.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 gruszki
    1 szklanka czerwonego wina
    1 pomarańcza
    sok z 1 cytryny
    1 limonka
    cynamon
    anyż
    goździki
    1/2 laski wanilii
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka miodu

Gruszka glazurowana w czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować szklankę wina z dodatkiem cynamony, gwiazdką anyżu i 2 goździkami oraz 1/2 laski wanilii i sokiem z pomarańczy.
  • 2. Gruszki obrać i włożyć do gotującego wina. Gotować 20 minut na wolnym ogniu.
  • 3. Majonez wymieszać z miodem, sokiem z cytryny, otartą skórką z limonki i cynamonem. Ubić na pianę.
  • 4. Gruszki podawać polane winem oraz sosem.

Porady

Najlepszą odmianą gruszki będzie konferencja.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy