Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

0 (0 ocen)

Danie główne lub przystawka pokrojona na mniejsze kawałki. Smakuje wyśmienicie . Indyk o wyrazistym smaku curry ciągnąca się i rozpływająca w ustach mozzarella oraz warzywa a wszystko zamknięte w grillowanej tortilli.

Składniki:

  • 2 pszenne tortille z czosnkiem
    2 liście sałaty lodowej
    1/2 strąka czerwonej papryki
    1 kulka mozzarelli
    ketchup pikantny
    300 g. fileta z indyka
    1 łyżka zielonego curry
    1 łyżka przyprawy curry
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka myjemy , osuszamy.
    Oba rodzaje curry mieszamy razem z musztardą i pieprzem.
    Nacieramy mięso , odstawiamy na 2-4 godz.
    Indyka grillujemy na rumiano z obu stron.
    Kroimy w paski.
  • 2. Mozzarellę odsączamy z zalewy , kroimy w plastry.
    Każdą tortillę smarujemy ketchupem , kładziemy po liściu sałaty , pokrojoną w paski paprykę, indyka oraz plastry mozzarelli.
    Zwijamy tortillę w rulon zakładając najpierw dół placka na farsz.
    Grillujemy na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować