Danie główne lub przystawka pokrojona na mniejsze kawałki. Smakuje wyśmienicie . Indyk o wyrazistym smaku curry ciągnąca się i rozpływająca w ustach mozzarella oraz warzywa a wszystko zamknięte w grillowanej tortilli.
Składniki:
2 pszenne tortille z czosnkiem
2 liście sałaty lodowej
1/2 strąka czerwonej papryki
1 kulka mozzarelli
ketchup pikantny
300 g. fileta z indyka
1 łyżka zielonego curry
1 łyżka przyprawy curry
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka pieprzu
Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka myjemy , osuszamy.
Oba rodzaje curry mieszamy razem z musztardą i pieprzem.
Nacieramy mięso , odstawiamy na 2-4 godz.
Indyka grillujemy na rumiano z obu stron.
Kroimy w paski.
2.Mozzarellę odsączamy z zalewy , kroimy w plastry.
Każdą tortillę smarujemy ketchupem , kładziemy po liściu sałaty , pokrojoną w paski paprykę, indyka oraz plastry mozzarelli.
Zwijamy tortillę w rulon zakładając najpierw dół placka na farsz.
Grillujemy na rumiano z obu stron.
Komentarze