Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

0 (0 ocen)

Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    Przyprawa do kurczaka
    Marynata:
    100 ml miodu
    0,5 szklanki oliwy z oliwek
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
    1 łyżeczka imbiru
    1 łyżeczka matki pietruszki

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę. Dokładnie mieszamy ze sobą miód, oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy. Zalewamy skrzydełka i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (po to aby mięso nasiąknęło marynatą). Następnie grillujemy na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy