Grillowane szaszłyki z krewetek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dla wielbicieli owoców morza,doskonała potrawa na romatyczna kolację

  • 40 min

Składniki:

  • 500 gr krewetek tygrysich
    3 ząbki czosnku
    Po 1 łyżeczce koperku i szczypiorku
    1 cytryna
    Oliwa z oliwek
    Sól
    Pieprz

Grillowane szaszłyki z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zioła umyć i drobno posiekać. Czosnek zmiażdżyć. Wszystko wymieszać z oliwą z oliwek /100 ml/ , doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
    Krewetki rozmrozić , posolić i doprawić pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
    Odstawić na 30 minut.
    Następnie krewetki nabić na patyczki do szaszłyków i upiec na rozgrzanym grillu po 4 minuty z każdej strony. Można upiec krewetki na patelni grillowej.
    Po upieczeniu polać szaszłyki sosem czosnkowo-ziołowym i podawać z cytryną i grzankami też upieczonymi na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy