Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Jajko z grilla polecam

  • 15 min

Składniki:

  • • 3 duże pomidory
    • 3 jajka małe
    • Kawałek sera feta
    • sól
    • pieprz
    • bazylia
    • 1 cebula czerwona
    • 4 pieczarki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane pomidory z jajkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane pomidory nadziewane  jajkiem i pieczarkami 1. Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ. Cebule pokrój i usmaż, dodaj do niej pokrojone pieczarki, dopraw sola, pieprzem, bazylią. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp serem feta.
  • Grillowane pomidory nadziewane  jajkiem i pieczarkami 2. . Pomidory ułóż - każdy osobno - na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Piecz na grillu ok. 20

Porady

folie nasmarować oliwą żeby się nie przykleiła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować