grillowane piersi z kurczaka z pieprzem cayenne i kminkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wymyśliłam ją sama, mając apetyt na coś pikantnego, a zarazem lekkiego.Przepis jest bardzo prosty i bardzo szybko można go wykonać, nie mając za dużo czasu na gotowanie. Świetnie pasuje do ryżu jaśminowego i grillowanych marchewek. (zdjęcie mojego autorstwa)

  • 25 min

Składniki:

  • * 1 średnia pierś z kurczaka
    * 2 łyżeczki pieprzu cayenne
    * pół łyżeczki kminku
    * sól
    * oliwa z oliwek/olej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Grillowane piersi z kurczaka z pieprzem cayenne i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy w paski.
    2. Na każdy kawałek kurczaka posypujemy pieprz cayenne i dokładnie wcieramy, dodajemy kminek, sól według uznania oraz oliwę/olej znów wszystko dokładnie wcieramy w paseczki.
    3. Do nagrzanego grilla wkładamy paseczki i z każdej strony grillować 4-6 min, do uzyskania chrupkiej "skórki".

Porady

UWAGA! Gdy ktoś nie posiada elektrycznego grilla może piec w piekarniku 180 stopni,15 min. Świetnie pasuje do ryżu i grillowanej marchewki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marchewka Pierś z kurczaka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować