Grillowane pieczarki nadziewane wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, razem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojony w kostkę fenkuł i jeszcze chwilę smażyć. Następnie wrzucić mielone mięso wołowe i wszystko razem podsmażyć przez ok. 10 minut.
2.Dodać koncentrat pomidorowy, tymianek, paprykę wędzoną, sól, pieprz oraz skórkę z cytryny, a pod koniec smażenia kukurydzę. Wystudzić.
3.Kapelusze pieczarek oczyścić i usunąć pozostałe nóżki grzybów. Napełnić przygotowanym farszem. Lekko docisnąć nadzienie.
4.Grillować na rozgrzanych i natłuszczonych płytach z obu stron przez kilkanaście minut. Na każdy kapelusz nakładać odrobinę startego sera, krążki papryczki oraz posypać szczypiorkiem. Podawać na ciepło.
Komentarze