Grillowane owoce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Doskonałe na deser z gałką lodów waniliowych i/lub bitą śmietaną. Są także doskonałą propozycją dla wegetarian, osób dbających o linię lub dzieci, które nie przepadają za grillowanym mięsem lub kiełbaskami.

  • 25 min

Składniki:

  • - 2 banany,
    - 1 jabłko,
    - sok z 1/4 cytryny,
    - łyżeczka octu balsamicznego.

Grillowane owoce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany i jabłko myję, osuszam. Jabłko kroję na pół, wyjmuję gniazda
    nasienne, skrapiam sokiem z cytryny i odrobiną octu balsamicznego.
    Banany (razem ze skórką) i połówki jabłka układam na średnio
    rozgrzanym grillu, grilluję przez około 10-15 minut, od czasu do czasu
    obracając, aż jabłka będą miękkie i rumiane, a skórka bananów
    ściemnieje i zacznie delikatnie pękać.
    Grillowane owoce doskonale smakują solo, a także z dodatkiem lodów
    waniliowych czy bitej śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy