Doskonałe na deser z gałką lodów waniliowych i/lub bitą śmietaną. Są także doskonałą propozycją dla wegetarian, osób dbających o linię lub dzieci, które nie przepadają za grillowanym mięsem lub kiełbaskami.
25 min
Składniki:
- 2 banany,
- 1 jabłko,
- sok z 1/4 cytryny,
- łyżeczka octu balsamicznego.
Grillowane owoce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany i jabłko myję, osuszam. Jabłko kroję na pół, wyjmuję gniazda
nasienne, skrapiam sokiem z cytryny i odrobiną octu balsamicznego.
Banany (razem ze skórką) i połówki jabłka układam na średnio
rozgrzanym grillu, grilluję przez około 10-15 minut, od czasu do czasu
obracając, aż jabłka będą miękkie i rumiane, a skórka bananów
ściemnieje i zacznie delikatnie pękać.
Grillowane owoce doskonale smakują solo, a także z dodatkiem lodów
waniliowych czy bitej śmietany.
Komentarze