Grillowana tortilla z serem i szynką

4.48 (144 ocen)

Tak przygotowane tortille to szybka i pyszna przystawka. Placki najlepiej podawać w towarzystwie różnych sosów. Mogą stanowić także ciepłą kolację z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    100 g tartego sera żółtego
    100g. tartej mozzarelli
    4 duże plastry chudej szynki
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Grillowana tortilla z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy plaster szynki przekrawamy na pół.
    Dwie tortille posypujemy serem żółtym , układamy po cztery połówki szynki .
    Szynkę posypujemy tartą mozzarellą
    Przykrywamy kolejnym plackiem.
  • 2. Tortille grillujemy po parę min z obu stron.
    Przekrawamy na 4 lub osiem trójkątów.
    Podajemy same lub z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Tortilla z jajkiem, serem i szynką na ciepło

To może cię zainteresować