Sezon grillowy trzeba koniecznie wykorzystać :) Przedstawiam Wam propozycję na kurczaka marynowanego balsamicznym vinaigrette podanego na szpinakowej sałatce z oliwkami - PYCHA!!!
Grillowana pierś z kurczaka podana na sałatce szpinakowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka umyć przekroić każdą pierś wzdłuż na 2-3 plastry. W miseczce połączyć sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, ocet balsamiczny, oliwę, sok z limonki, pietruszkę i kolendrę - dodać kurczaka i dokładnie wymieszać, odstawić minimum na 30 minut.
2.W tym czasie szpinak dokładnie umyć, osuszyć.
3.Piersi z kurczaka grillować ok 3 minut z każdej strony, odstawić na kilka minut.
4.Na talerzu ułożyć szpinak i oliwki, skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek, na górę ułożyć pokrojoną pierś z kurczaka - Smacznego!
Komentarze