Grillowana pierś kurczaka z rukolą i pomidorkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.

Soczysta i smaczna pierś z kurczaka grillowana w folii aluminiowej, a następnie na ruszcie. Wspaniała przekąska i smaczny początek sezonu grillowego.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    2 łyżki zielonego pesto
    10 malutkich marynowanych pieczarek
    ok 5 dkg startego sera mozzarella
    2 garści świeżej rukoli
    kilka pomidorków koktajlowych
    przyprawa do grilla
    pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowana pierś kurczaka z rukolą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rozbijamy 1. Pierś z kurczaka nacieramy z jednej strony przyprawą, z drugiej posypujemy odrobiną pieprzu i rozbijamy przez folię na cienkie kotlety.
  • Smarujemy pesto 2. Na tej stronie gdzie był pieprz smarujemy kotlety łyżką pesto.
  • Układamy ser i pieczarki 3. Na każdym kotlecie układamy po kawałku sera mozzarelli, a na nich układamy pieczarki.
  • Kotlety owijamy w folię 4. Całość posypujemy resztą startego na dużych oczkach sera. Zwijamy najpierw boki do środka, a następnie brzegi. Przekładamy na folię aluminiową (każdy kotlet na inny kawałek), posypujemy raz jeszcze odrobiną przyprawy do grilla i owijamy szczelnie folią. Przekładamy na ok godzinę do lodówki po czym pieczemy na rozpalonym grillu ok 25 minut w folii i 5 minut po wyciągnięciu z niej. Podajemy z rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować