Grillowana kaszanka w boczku

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna kaszanka kto nie lubi może się skusi na taką kaszankę.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dobra kaszanka: 60 dekagramów
    - chudy boczek surowy: 40 dekagramów
    - piwo jasne: 400 mililitrów
    - przyprawa do karkówki: 2 łyżeczki
    - czosnkowy sos chili: 6 łyżek
    - olej: 60 mililitrów
    - liście sałaty: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana kaszanka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę nakłuć wykałaczką z wszystkich stron na całej długości pętka. Następnie ułożyć kaszankę w misce , zalać piwem i odstawić do lodówki na 30 minut.Boczek pokroić w plastry. Zrobić marynatę . Do oleju wlać czosnkowy sos chili , wsypać przyprawę, dokładnie wymieszać . Zalać plastry boczku, odstawić na 2 godziny do lodówki . Kaszankę wyciągnąć z piwa , lekko osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić laseczki kaszanki na 3 części . Zawijać kawałki kaszanki w plasterki boczku , spiąć wykałaczkami. Na rozgrzany ruszt grilla ułożyć kaszankę. Grillować z obu stron . Podawać na liściach sałaty np z grzankami czosnkowymi lub grillowaną cukinią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować