Grillowany stek wołowy z krzyżowej

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Grillować można nie tylko polędwicę wołową

  • 4 godz.

Składniki:

  • 2 plastry wołowiny
    3 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki wody
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2-3 ząbki czosnku przeciśniętej przez praskę
    1/4 łyżeczki zmielonego kminku
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany stek wołowy z krzyżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany stek wołowy z krzyżowej 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszałem razem i wlałem do szczelnej foliowej torebki, włożyłem steki, dokładnie obtoczyłem w marynacie i odłożyłem na kilka godzin ( mięsa nie trzymamy w lodówce ).
    Rozgrzałem mocno grill, ułożyłem steki na ruszcie, zamknąłem pokrywę i na mocnym ogniu grillowałem 3-5 minut. Szczypcami (aby nie nakłuć mięsa) odwróciłem, po tym czasie steki przesunąłem w mniej rozgrzane miejsce i grillowałem jeszcze 5 minut. Steki były gotowe do zjedzenia po 5 minutach od zdjęcia z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować