Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków

0 (0 ocen)

Bardzo zdrowe dietetyczne dania na obiad i kolację

Składniki:

  • Składniki

    1 pstrąg
    przyprawa do ryb Kamis
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    20 dag pieczarek
    olej
    ziemniaki

    do dekoracji

    cytryna
    pomidorki koktajlow

Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
    Pieczarki myjemy kroimy na plasterki.
  • 2. Na patelnię grillową marki Neoflam wlewamy dwie łyżki oleju rzepakowego. Na gorącej patelni grilluje pieczarki pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem. Na tej samej patelni i oleju grilluję pstrąga.
    Ziemniaki obieramy następnie kroimy w drobne paseczki. Formujemy kulki ktore smażymy w głębokim tłuszczu.

    Na talerzu kładziemy grillowane pieczarki na których kładziemy pstrąga robimy dekoracje z kulek z ziemniaków, pomidorków, i cytryny .posypujemy suszonym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy