Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki myjemy kroimy na plasterki.
2.Na patelnię grillową marki Neoflam wlewamy dwie łyżki oleju rzepakowego. Na gorącej patelni grilluje pieczarki pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem. Na tej samej patelni i oleju grilluję pstrąga.
Ziemniaki obieramy następnie kroimy w drobne paseczki. Formujemy kulki ktore smażymy w głębokim tłuszczu.
Na talerzu kładziemy grillowane pieczarki na których kładziemy pstrąga robimy dekoracje z kulek z ziemniaków, pomidorków, i cytryny .posypujemy suszonym koperkiem.
Komentarze