Grillowany łosoś z sosem agrestowym

0 (0 ocen)

Grillowany łosoś z sosem agrestowym.

Składniki:

  • 40 dag filet z łososia

    Marynata do łososia.
    1 łyżeczka przyprawa do ryb
    1 łyżka olej
    0,5 łyżeczki papryka
    1 ząbek czosnku
    bazylia
    1 łyżeczka sok z cytryny

    Sos agrestowy.
    10 dag agrest
    3 łyżki woda
    1 łyżeczka miód
    50 ml śmietana 36%
    sól

    Dodatkowo.
    20 dag fasolka szparagowa
    2 łyżki bułka tarta
    4 dag masło
    10 pomidorki koktajlowe
    tymianek
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś z sosem agrestowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić marynatę. Wszystkie składniki wymieszać. Z łososia zdjąć skórę i włożyć do marynaty na 1 godzinę.
    Sos - agrest zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę miodu, szczyptę soli i gotować 5 minut, następnie dodać śmietanę i całość roztrzepać blenderem. Podgrzać i zredukować do pożądanej gęstości sosu.
    Filet z łososia wyjąć z marynaty i grillować z obu stron po 5 minut. Podać polany sosem agrestowym.
    Dodatkowo podałem z fasolką szparagową, którą należy ugotować, a następnie na patelnię wsypać bułkę tartą, lekko uprażyć i dodać masło. Całość wymieszać z fasolką. Pomidorki przekroić na połowę, posypać tymiankiem i solą, chwilę grillować. Ułożyć na fasolce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować