Mięso z tego przepisu jest niezwykle soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Idealnie komponuje się z grillowanymi gruszkami i rozpuszczonym na nich camembertem:)
Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Mięso natrzeć oliwą, posypać solą, rozmarynem, utłuczoną w moździerzu kolendrą i ziołami prowansalskimi, wstawić na minimum 2 godziny do lodówki w celu schłodzenia.
2.Sałatę umyć, dokładnie osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Gruszki umyć, cienko obrać i pokroić wzdłuż na 1-centymetrowe plastry. Oprószyć każdy plaster przyprawą do dań słodkich i grillować razem z zamarynowaną piersią kurczaka z obydwu stron.
3.Na gorące grillowane plastry gruszki położyć po kawałeczku sera camembert. Grillowane mięso ułożyć na porwanej sałacie skropionej sosem winegret. Od razu podawać.
Komentarze