Grillowany filet w curry

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny, soczysty filet z kurczaka. Taki obiad jest zdrowy i lekkostrawny.

Składniki:

  • Składniki:

    filet z kurczaka - 3 szt.
    Marynata:

    olej z pestek winogron - 1,5 łyżki
    sól - 1/2 łyżeczki
    pieprz czarny mielony - 1 szczypta
    suszona natka pietruszki Prymat - 1.5 łyżki
    papryka słodka mielona - 1/2 łyżeczki
    curry - 1 łyżka

Grillowany filet w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż. Ułożyć w miseczce.
    Do filetów dodać olej z pestek winogron, sól, pieprz, curry, paprykę i suszoną natkę pietruszki. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej 1,5 h.
    Elektryczny grill rozgrzać. Ułożyć filety. Przysmażyć z każdej strony.
    Najlepiej sprawdzić przekrawając czy filet jest soczysty.
    Piec ok. 10-15 min. w zależności od grilla.
    Krócej jeżeli grill jest przykrywany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Komentarze

Podobne przepisy