Danie nie jest pracochłonne, a za to bardzo smaczne i sycące.
10 min
Składniki:
50 dag ziemniaków
1 filet z piersi kurczaka
1 cebula
kilka pomidorków koktajlowych
1 ząbek czosnku
pół papryki czerwonej
3 łyżki czarnych oliwek
15 dag sera feta
świeża pietruszka
przyprawa do kurczaka
suszony tymianek
sól, pieprz
Greckie kartofelki z kurczakiem i oliwkami posypane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obierz, umyj. Gotuj 10 minut w posolonej wodzie, po czym potnij na kawałki. Mięso umyj, pokrój w drobną kostkę, cebule oraz czosnek obierz, potnij w plasterki.
2.Rozgrzej olej. Zrumień na nim ziemniaki i posypane przyprawą mięso. Papryki oczyść, pomidorki przekrój na pół. Wrzuć je na patelnię. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż 10 minut.
3.Gotową potrawę posyp oliwkami i pokrojonym w kosteczkę serem. Przypraw tymiankiem. Danie udekoruj pietruszką.
Komentarze