Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą

4.5 (200 ocen)

  • 50 min

Ach, co to była za zapiekanka! Pyszna i sycąca!Iście włoskie klimaty i zapachy rozniosły się po domu :)Można zapiekać dłużej, ale ja nie lubię takiej skorupy, wolę jak ser się ciągnie :)Polecam!

  • 50 min

Składniki:

  • 1 mieszanka włoska (450 g)
    1 opakowanie gnocchi (600 g)
    1 puszka pomidorów
    2 opakowania mozzarelli (2x 125 g)
    2 łyżki pesto
    2-3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie (jeśli nie ma w mrożonce)
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gnocchi przyrządzić wg. instrukcji na opakowaniu, odcedzić, ostudzić.
    Na dużej patelni rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy posiekany czosnek, warzywa i smażymy
    około 10 minut. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy (jeśli macie w mrożonce), jeśli nie- dodajecie extra zioła prowansalskie- duuużo + sól, pieprz do smaku.
    Smażyć całość kolejne 10 minut, aż sosik pomidorowy zgęstnieje.
    Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego/do zapiekania wrzucić warzywa. Pesto wymieszać z kluskami. Całość wymieszać.
    Na wierzch ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekać 15-20 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
gnochi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

ZAPIEKANE GNOCCHI Z SEMOLINY

viki2903 ZAPIEKANE GNOCCHI Z SEMOLINY 3 godz.

To może cię zainteresować