GOTOWANA KURZA ROLADKA Z DYNIĄ I SUSZONĄ ŚLIWKĄ

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka -190 g
    60 g dyni (waga bez skóry)
    3 suszone śliwki
    Sól, pieprz do smaku
    1/4 łyżeczki curry
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1/4 suszonego tymianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowana kurza roladka z dynią i suszoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem do ziemniaków. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie oprószyć nimi mięso.
  • 2. Obraną dynię zetrzeć na tarce o malutkich oczkach. Odsączyć z nadmiaru soków. Rozłożyć na płacie mięsa. Na jednym z krótszych końców ułożyć śliwki i mocno zrolować mięso.
  • 3. Przełożyć pakiecik na folię spożywczą. Ściśle w nią zawinąć, tworząc cukierek. Przygotowany pakunek jeszcze raz owinąć folią aby zabezpieczyć przed dostaniem się wody. Włożyć do gotującej się wody i gotować 18-20 minut. Przed podaniem wyjąć z folii. Smacznego!

Porady

* do przygotowania musu z dyni spokojnie można użyć mrożonej dyni. *Mrożoną dynię, przełożyć do rondelka, doprowadzić do wrzenia i rozmrozić ( delikatnie podlać wodą aby proces przyspieszyć) a następnie dusić do rozpadnięcia i odparowania jak największej ilości wody. Ostudzić i dalej postępować jak w przepisie powyżej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kurczak Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować