Gotowana i pieczona ogonówka z chili

4.5 (174 ocen)

  • 14 godz.

Wyborna domowa wędlina z nutą chili

  • 14 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    2 kg ogonówki
    Marynata:
    2 litry wody
    10 łyżeczek soli
    2 suszone papryczki chili
    4 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    łyżka cukru
    2 łyżeczki majeranku
    łyżeczka majonezu
    łyżeczka gorczycy
    łyżeczka kminku
    łyżeczka ostrej papryki
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przetwory Wędliny

Gotowana i pieczona ogonówka z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty zagotować w dużym garnku i wystudzić. Następnie włożyć umytą i obwiązaną ogonówkę nadmiar tłuszczu można wyciąć) i zostawić na noc.
  • 2. Na drugi dzień ugotować mięso w marynacie przez 45-60 minut, obracając mniej więcej co 15 minut. Zostawić w wodzie, aż wystygnie.
  • 3. Następnie wstawić nagrzać piekarnik do ok. 200 stopni, włożyć wystudzone i polane częścią marynaty mięso i wyłączyć piekarnik. Zostawić do wystudzenia się piekarnika

Porady

Pieczenie można pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Mięso Wędlina Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować