Gotowana wątróbka

4.5 (157 ocen)

  • 10 min

Polecam z ryżem i warzywami.

  • 10 min

Składniki:

  • 25 dag wątróbki drobiowej
    1 dymka
    1 ząbek czosnku
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Gotowana wątróbka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowana wątróbka 1. Wątróbkę umyć, (można pokroić na mniejsze kawałki).
    Kawałki wątróbki zalać wodą w garnku, dodać: ziele angielskie, liść laurowy, zeszkloną, pokrojoną cebulę, ząbek czosnku.
    Całość gotować pół godziny.

Porady

Nie należy solić wątróbki w czasie jej gotowania, ponieważ straci smak i aromat, i będzie ,,twarda'' w czasie spożycia...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować