Golonka z warzywami z szybkowara

4.49 (187 ocen)

Golonka jest mięciutka i mięsko wspaniale odchodzi od kości. W połączeniu z prostymi warzywami smakuje wybornie !

Składniki:

  • 2 szt golonki z indyka
    5 średnich marchewek
    2 średnie pietruszki
    5 ziemniaków
    2 cebule
    4 szkl wody
    4 ziela angielskie
    liść laurowy
    łyżeczka pieprzy kolorowego w ziarnkach
    sól

    Szybkowar
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka z warzywami z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szybkowara dodajemy golonki oraz przyprawy, zalewamy wodą. Zamykamy garnek i ustawiamy pokrętło na znak mięsa. Gotujemy od momentu wypuszczania pary 20 min
  • 2. Warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę
    Wypuszczamy parę z szybkowara, wyjmujemy golonki i wkładamy warzywa. Zamykamy i ustawiamy na warzywa. Gotujemy od mometu wypuszczenia pary 6-8 min.
  • 3. Wypuszczamy parę. Dodajemy do warzyw i powstałego rosołu golonki, przykrywamy , odstawiamy na 5 min.
    Po upływie czasu nakładamy danie na talerz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Marchewka Pietruszka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować