GOLONKA PIECZONA W PIWIE

5 (145 ocen)

  • 2 godz.

Czasem poprostu trzeba zjeść kawał dobrego mięcha

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 szkl bulionu warzywnego
    4 liście laurowe
    golonka 1kg
    1 litr piwa
    sól
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka pieczona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę oczyszczamy ze szczeciny. Do garnka wlewamy bulion, piwo, wrzucamy
    liście laurowe, wkładamy golonkę. Gotujemy 20 minut od zagotowania wody.
    Po tym czasie wyjmujemy , przestudzamy, dobrze nacieramy solą. Układamy w
    naczyniu żarodopornym,pieczemy ok 80 minut. Polewamy co jakiś czas
    wywarem z gotowania golonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować