Gołąbki z młodej białej kapusty

5 (188 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Gołąbki z farszem miesno - ryzowym z dodatkiem podsmażonych pieczarek to najlepsze danie dla mojej rodziny jak pojawi sie młoda biała kapusta;

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 70 dkg miesa mielonego ,1 duża biała kapusta, 20 - 30 dkg pieczarek ,2 woreczki ryżu ugotowanego.,olej ,przyprawy jakie kto lubi według swojego uznania, jajko,
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z młodej białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wycinam głąb a w miejsce wyciecia wlewam 1 łyżke dużą oleju ,gotuje , Po ugotowanu ściągam listki ile sie da i dalej gotuje aż do skończenia kapusty.Mielone łącze z ugotowanym ryżem dodaje pokrojone i usmażone pieczarki ,jajko oraz przyprawy ,mieszam dokładnie do połączenia składników.Z listków kapusty odcinam zgrubienia które sa i nakładam farsz .zwijam i wkładam do garnka i dusze pod przykryciem około 20 - 30 min , lub wkładam na blache i smaże w piekarnku lub podsmażam na patelni na oleju pod przykryciem .Sposobów jest dużo ,można robic i podawac jak kto lubi.Ja jeszcze gotowe gołąbki polewam keczupem.

Porady

Czasami mieszam ryż z kaszą sa też pyszne.Gdy kapusta już jest stara po wycieciu głąba i wlaniu oleju w miejsce wyciecia to listki same nam beda odchodzic .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować