Gołąbki z mięsem, ryżem, kuskusem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule drobno pokroić.Zeszklić na oleju.Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę i cukinię.Smażyć do miękkości.
....Ryż oraz kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu.Ostudzić
....Mięso połączyć z ryżem,kaszą i warzywami.Doprawić do smaku .
...Z kapusty wyciąć głąb,włożyć do garnka ,zalać wodą z dodatkiem odrobiny soli,podczas gotowania oddzielać liście kapusty i wykładać na talerz .Z każdego liścia ściąć gruby nerw .Na każdy liść nałożyć farsz ,założyć boki i zwinąć ściśle w rulon. Na dnie garnka ułożyć liście kapusty a na nich gołąbki,zalać bulionem .Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Komentarze