Gołąbki z mięsem, ryżem, kuskusem i warzywami

4.5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Najlepsze z pomidorowym sosem

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego

    200 g ryżu

    100 g kaszy kuskus

    2 marchewki

    1 cukinia

    2 cebule

    biała kapusta

    sól,pieprz do smaku

    przyprawa do mięsa mielonego


    tłuszcz do smażenia

    Ponadto:

    Bulion
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z mięsem, ryżem, kuskusem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno pokroić.Zeszklić na oleju.Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę i cukinię.Smażyć do miękkości.

    ....Ryż oraz kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu.Ostudzić

    ....Mięso połączyć z ryżem,kaszą i warzywami.Doprawić do smaku .


    ...Z kapusty wyciąć głąb,włożyć do garnka ,zalać wodą z dodatkiem odrobiny soli,podczas gotowania oddzielać liście kapusty i wykładać na talerz .Z każdego liścia ściąć gruby nerw .Na każdy liść nałożyć farsz ,założyć boki i zwinąć ściśle w rulon. Na dnie garnka ułożyć liście kapusty a na nich gołąbki,zalać bulionem .Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza Kuskus Marchewka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować