Gołąbki rybne

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotuję bardzo często dla mojej 4-osobowej rodziny i zależy mi, by zawsze jadała zdrowo.

Składniki:

  • ● 60 dag filetów rybnych (łosoś, karmazyn)
    ● główka kapusty włoskiej
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● pęczek koperku
    ● 2 łyżki chrzanu
    ● cebula
    ● 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
    ● 3-4 łyżki oleju
    ● kubek śmietany 18-proc.
    ● plasterki cytryny
    ● sól
    ● czerwony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki rybne 1. Filety przekrawamy wzdłuż
    na pół, kroimy na kawałki, solimy
    i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Wkładamy do lodówki.
    Oczyszczoną kapustę gotujemy
    5 minut w osolonym wrzątku.
    Wyjmujemy, przelewamy
    zimną wodą, wycinamy główny
    nerw i odcinamy liście.
  • Gołąbki rybne 2. Koperek siekamy (trochę odkładamy),
    mieszamy z chrzanem
    i masą cienko smarujemy każdy liść. Wkładamy kawałek
    ryby i formujemy gołąbki.
  • Gołąbki rybne 3. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy
    na łyżce oleju. Resztę
    oleju wlewamy do rondla, wkładamy
    gołąbki, solimy i obsmażamy
    z każdej strony. Dodajemy
    cebulę, wlewamy bulion i śmietanę,
    dusimy 20 minut. Gotowe
    gołąbki wykładamy na talerze,
    dekorujemy plasterkami cytryny,
    pieprzem i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować