Gołąbki bez zawijania z kiszonej kapusty w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować kapustę kiszoną odcedzić zmielić przez maszynkę dobrze odcisnąć z wody.
2.Kapustę wymieszać z ryżem i mięsem mielonym, dodać startą cebulę i czosnek, dać jajka ,kasę manną i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać, zostawić na godzinę.( Gdyby masa była za rzadka dodać tartej bułki)
3.Z masy formować gołąbki,obtoczyć w tartej bułce,smażyć na oleju Usmażone gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego zapiec w piekarniku 30 minut 200 stopni.
4.Sos
Rozpuścić masło dodać pokrojone w plastry pieczarki smażyć aż odparuje woda śmietanę wymieszać z wodą i mąką wlać do pieczarek doprawić solą i pieprzem mieszać aż się zagotuje podawać z gołąbkami
Komentarze