Gofry szpinakowe z musem z łososia

3 (1 ocen)

  • 15 min

Te gofry będą smakować o każdej porze dnia. Myślę, że podam je na świąteczne śniadanie. Zaskoczę?

  • 15 min

Składniki:

  • szklanka mąki
    jajo
    szczypta soli
    szklanka wody
    łyżeczka proszku do pieczenia
    garść szpinaku

    100 gram łososia wędzonego
    opakowanie naturalnego serka homogenizowane
    posiekany koperek
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Gofry Mus Musy

Gofry szpinakowe z musem z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrób ciasto o konsystencji śmietany, wsyp garść szpinaku i zmiksuj blenderem. Piecz gofry. Wystudź. Serek i łososia zmiksuj, dopraw pieprzem i posiekanym koperkiem. Za pomocą rękawa wyciskaj mus na gofry, posyp ziołami.

Porady

Z podanej ilości wyszło 5 sztuk gofrów. Marzy mi się aby posypać je rzeżuchą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować