Gofry z kajmakiem i złocistym syropem

0 (0 ocen)

Pyszny i bardzo słodki deser na jesienną chandrę ;)

Składniki:

  • Gofry:
    2 szkl mąki
    2 szkl mleka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/3 szkl oleju
    2 jajka
    szcz. soli
    2 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:
    masa kajmakowa z puszki
    syrop trzcinowy
    kandyzowane skórki
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Gofry Kajmak Syropy

Gofry z kajmakiem i złocistym syropem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Resztę składników zmiksować do połączenia w jednolita masę. Białka delikatnie połączyć z ciastem. Gofrownicę mocno nagrzać, piec gofry ok 2-3 minuty do zrumienienia.
  • 2. Gofry posmarować kajmakiem, nałożyć kleks bitej śmietany, polać syropem trzcinowym i posypać kandyzowanymi skórkami.

Porady

Podawać na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować