Gofry z bitą śmietaną i jagodami

0 (0 ocen)

Gdy tylko pojawiają się jagody nie mogę oprzeć się temu prostemu deserowi ;) A najbardziej lubię pozwolić sobie na takie śniadanie ;) Od czasu do czasu przecież nie zaszkodzi:)

Składniki:

  • Gofry:

    szklanka maślanki
    szklanka mąki pszennej
    1 jajko
    2 łyżki oleju
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatki:

    200 ml śmietanki 30%
    2 łyżeczki cukru pudru
    jagody

Gofry z bitą śmietaną i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy.

    Mąkę, mleko, żółtko, proszek do pieczenia i olej miksujemy.

    Mieszamy i na koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie łączymy i pieczemy gofry.
  • Gofry z bitą śmietaną i jagodami 2. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem.

    Na każdego gofra nakładamy po 2-3 łyżki bitej śmietany, posypujemy jagodami.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy