Gęsty krem pieczarkowy

4.5 (196 ocen)

Krem pieczarkowy jest smaczny i prosty w przygotowaniu. Pyszne, duszone na maśle pieczarki podkreślają smak zupy. Jeśli nie lubimy zup-kremów, nie rezygnujmy z zupy pieczarkowej, po prostu nie miksujemy jej.

Składniki:

  • 50dag pieczarek
    2 cebule
    1 marchewka
    1 pietruszka
    3-4 ziemniaki
    1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
    0,5 szkl śmietany
    Masło
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa Krem

Gęsty krem pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać masło i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Zalać bulionem, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Następnie zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Śmietanę dodać do zupy. Chwilę gotować na wolnym ogniu. Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować