Gazpacho z oliwkami i peperoncino

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kolejna wersja pysznej zupy, tym razem na ostro.

  • 15 min

Składniki:

  • 3x 400g pomidory w puszce
    1średni ogórek
    1 papryka (zielona lub czerwona)
    kilka listków bazylii
    pieprz - 1 łyżeczka
    sól -1 łyżeczka
    peperoncino - centymetrowy kawałek
    kilka sztuk oliwek (6-10)
    2 ząbki czosnku
    dodatkowo: kilka słodkich suszonych pomidorów

Gazpacho z oliwkami i peperoncino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka i paprykę kroimy w mniejsze kawałki.
    Następnie wszystkie warzywa i przyprawy wrzucamy do blendera. Miksujemy.
    Chłodnik nakładamy na talerz, polewamy odrobiną oliwy.
    Można go udekorować bazylią, oliwkami lub pokruszonym lodem.
    Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy