Garnek pełen ryżu i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na
złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką, majerankiem,bazylią, oregano.
2.Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory
sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę
szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół
3.Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę.
Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać pietruszkę i koper, wymieszać.
Komentarze