Galaretka dyniowo - pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 5 min

Pyszny deser, który możecie przygotować przy okazji robienia puree z dyni.

  • 4 godz. 5 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    - szklanka soku odsączonego z puree z dyni
    - sok z jednej sporej pomarańczy
    - 1 łyżeczka brązowego cukru
    - 3 łyżeczki żelatyny

Galaretka dyniowo - pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z dyni mieszamy z sokiem pomarańczowym i podgrzewamy, żeby było ciepłe, ale nie gorące (w temperaturze powyżej 36 st. zaczynają ginąć witaminy). Dodajemy cukier i żelatynę, dokładnie mieszamy. Przelewamy do kwadratowych miseczek na sosy i wstawiamy na 4 godziny lub całą noc do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy